English Español
Ves a l'inici >

Empleat que posa l'empresa al seu Linkedin

Anna Calbet Tarrida, experta en dret d'empresaUn empresari d'un sector amb forta competència està preocupat perquè caçatalents li han arrabassat diversos treballadors el darrer any, que han anat a la competència. Em demana si, per protegir la seva empresa, pot demanar els empleats que no posin al seu perfil de Linkedin que hi treballen.

No podem evitar que els ex empleats publiquin els seus currículums a LINKEDIN, atès que tenen dret a dir on han treballat i quina experiència tenen. per això, si un treballador se’n va o l’acomiades, no hi ha forma legal d’impedir que posi al seu Linkedin que ha treballat a la teva empresa.

En el cas dels treballadors actuals, regeix el mateix principi, però els podries demanar que esborrin el nom de l'empresa del seu perfil mentre hi estiguin vinculats. No és que tinguis un dret a fer-ho, però ells probablement no voldran entrar en enfrontament amb l’empresa. La justificació és la protecció del fons de comerç i els secrets industrials, i evitar l'acció dels caçadors de talents. Un altre argument és que no té una necessitat objectiva de dir on treballa actualment, llevat que estigui cercant una altra feina. Si no vol modificar el perfil, hauries de pensar que no està a gust a l'empresa i, dincs, si et convé la seva col.laboració, especialment si és un empleat estratègic o de confiança.