English English Español Español

Perfil professional a Linkedin i confidencialitat

Mayte Jordán
Mayte Jordán

Un empresari d'un sector amb molta competència està preocupat perquè darrerament empreses competidores li han arrabassat diversos treballadors que s'han emportat clients i volum de negoci. Em demana si pot demanar els empleats que no posin al seu perfil de Linkedin que hi treballen per mirar d'evitar que els competidors els facin ofertes de treball.

Com a normal general no es pot evitar que un antic empleats publiqui el seu currículum a les xarxes socials, atès que té dret a dir on ha treballat i quina experiència té. Per això, si un empleat se’n va o és acomiadat, no hi ha forma legal d’impedir que posi al seu Linkedin que ha treballat a l'empresa.

Els empleats actuals es regeixen pel mateix principi: No poden ser legalment obligats a esborrar el nom de l'empresa per a la que treballen del seu perfil a les xarxes socials, llevat que l'empresa tingui un interès objectiu, legítim i demostrable i que s'hagi signat pacte de reserva o confidencialitat.

Recorda que no es poden posar portes al camp.No hi ha un catàleg tancat de justificacions, sempre restarà a criteri d'un jutge que les haurà d'interpretar, però la lógica i el sentit comú ha d'imperar. Imagina, per exemple, una empresa de detectius privats que té un empleat infiltrat en una altra empresa, no seria raonable que publiqués el nom de l'empresa a LINKEDIN. En aquest cas hi ha un interès objectiu, legítim i demostrable.

La simple prevenció contra el reclutament per part d'una empresa competidora no és justificació suficient.

Si demanes o et demanen de suprimir la menció a una empresa de LINKEDIN, consulta'm.