English Español
Ves a l'inici rebost >

Conveni de separació matrimonial

Erola Gràcia Malfeito, experta en dret de famíliaLa separació està en desús, és una romanalla de quan la llei exigia que, abans del divorci, hi hagués separació. Avui gairebé no es fan, de separacions, tothom va al divorci.

I si tenim fills? Els qui ens fan les lleis cada cop ens compliquen més la vida, ho volen regular tot, i en gran detall; ens omplen la vida de burocràcia. Això és bo per als advocats i dolent pels ciutadans. Si tens fills, a més del conveni, has de signar un «Pla de Parentalitat», Oi que sona bé? Doncs és el mateix d'abans, però més complicat.

Separació

Ens separem, cessem la convivència, farem vida independent i no ens ficarem en la de l'altre. Restem lliures de viure on ens plaurà.

Ús del domicili

L'ús del domicili familiar, aixovar, mobiliari i parament de casa l'atribuïm a l'Esposa.

Pensió compensatòria

La separació no provoca desequilibri econòmic, pel que no establim pensió compensatòria, ni indemnització per dedicació a la família o al negoci familiar.

Divisió del patrimoni

Dividim el domicili familiar del carrer Ample 32 de Vila-rodona i l'Espòs en cedeix la seva meitat a l'Esposa, qui esdevé plena propietària i es subroga en la hipoteca.

Efectivitat

Ratificarem el conveni al Jutjat i el repartiment de patrimoni val malgrat no el ratifiquessim.