English Español
Ves a l'inici >

Criteris de disseny

El primer criteri és tecnològic: s'han d'executar el menor nombre possible d'escripts de Java, widgets, controls ActiveX, pàgines en flash o programets. El màxim que em permeto és l'execució d'un CGI pera automatitzar formularis, però això no l'executa la teva màquina, sinó el servidor. La tecnologia s'ha de basar en html i css, res més. No vull dir d'aquesta aigua no en beuré però, de moment, intento mantenir-me fidel al principi de simplicitat.

L'aparença ha de ser simple, no ha d'haver ombrejats, vores, orles o fons complexos. La senzillesa ha de presidir l'aspecte i no hem de tenir por de semblar simple: aquest és l'objectiu. La tipografia, sempre la mateixa, no hi ha canvis de tipus de lletra en tot el lloc, ni tan sols per als títols.

Les mides de lletra, grans, més del que es porta habitualment. Per diverses raons: les pantalles cada dia són més grans; les persones amb vista cansada, a qui no els caldrà ulleres per llegir-me; i la navegació en mòbils i tauletes, que demanen lletra gran. El text no és de grandària fixa, sinó proporcional, perquè s'adapti al teu dispositiu o navegador.

Els fons, sempre clars, responen a la naturalitat del paper, que és la referència de llegibilitat.

He pres com colors referencials els verds, sempre en tons suaus. Normalment separats per línies tènues d'1 píxel de gruix en gris per delimitar les diverses zones de continguts.

Segueixo pensant com fer això millor i mes legible, sense oblidar els continguts, que han de ser útils, no propaganda. Si no hi ha continguts un web és un anunci. Hi ha massa gent que fa anuncis.

Si tens cap suggeriment, deixa'l aquí, mercès a la bestreta.